M e M talk ∝ Wij zochten alvast de leukste activiteiten in de voorjaarsvakantie voor je op!

Want wat ga jij doen deze voorjaarsvakantie? Volgende week is het al weer zo ver! Onze kids zijn een hele week vrij. Misschien hoor je bij de gelukkigen die lekker gaan skiën. Heerlijk. Hoef je nergens over na te denken en weet je nu al wat je volgende week elke dag gaat doen.

Als je thuis blijft is het een ander verhaal. Helemaal als het regent. En het koud is. Gelukkig is er ook genoeg vermaak in onze eigen provincie Friesland. Wij zochten alvast 10 ontzettend leuke activiteiten voor je op. Heb jij nog tips voor tijdens de voorjaarsvakantie? Laat het ons vooral weten!

 

Naar buiten

1. Ga lekker naar buiten in ons mooie Nationale park Drents-Friese Wold, ook als het weer wat minder is. Op zondag 28 februari kun je weer mee met een gids van Staatsbosbeheer. De wandeling is voor jong en oud en onderweg kun je leuke opdrachten doen. Kosten: €2,50 voor kids t/m 12 jaar. Ouders betalen €5,- p.p. Staatsbosbeheer zondagswandeling

- Of vier het voorjaar met het Fryske Gea. De hele week lang organiseren ze verschillende activiteiten, zoals uilenballen uitpluizen (echt!) Kijk hier op de website vanIt Fryske Gea voor meer info.

 

Bos

 

Theater

2. Frets! toert dit voorjaar langs de bibliotheken met de meespeelvoorstelling Rode Sokken voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Frets! Neemt de kinderen mee naar een fantasiewereld waar alles mogelijk is; op rode sokken vliegen, bellen blazen of waterfietsen! Kaarten kunnen gekocht worden in de bibliotheek. Wie lid is van de bieb betaalt €3,-, wie geen lid is €5,-. Het is ook mogelijk alvast kaartjes te bestellen via de website: bibliotheken Mar en Fean. De kaartjes kunnen dan een half uur voor de voorstelling afgehaald en betaald worden zodat de show op tijd kan beginnen!

 

rode sokken meespeeltoneel bieb

 

3. Van 27 februari t/m 6 maart is het Kidsfestival in de Lawei in Drachten, voor iedereen tussen de 0 en 12 jaar. De voorjaarsvakantie is nog nooit zo leuk geweest! De hele week is er van alles te beleven. Bezoek een leuke voorstelling, doe mee aan één van de workshops of kijk een film in een échte filmzaal. Kom lekker dansen, muziek maken, knutselen en nog veel meer… De Lawei Kidsfestival

 

Springkussens

4. Luchtkussens zijn blijkbaar hip (en gewoon heel leuk), want we hebben maar liefst drie locaties voor je gevonden waar de kids zich kunnen uitleven op een heleboel springkussens bij elkaar.

- Jumpverhuur organiseert zaterdag 27 februari - de eerste dag van de voorjaarsvakantie dus – voor de vijfde keer het Jump Kids Event in Sporthal ''Utingeradiel'' te Akkrum. Entree is €5,- p.p. inclusief suikerspin en schminkbeurt. 

- Van 2 t/m 4 maart kun je terecht in het Fries Congrescentrum in Drachten. De grote evenementenhal is omgebouwd tot een indoor doolhof en er zijn deze dagen heel veel springkussens aanwezig. Entree is €8,- p.p. maar zolang de voorraad strekt zijn er vrijkaarten te verkrijgen bij Mc Donald’s en de Media Markt in Drachten. 

Soccer Dome Heerenveen organiseert op 2 en 3 maart ook een groots Springkussenfestijn voor kinderen vanaf 3 jaar. Voor €5,- per dagdeel kunnen de kinderen naar binnen. Op woensdagavond 2 maart kunnen kids vanaf 12 jaar deelnemen aan de grote WHIPE-OUT Challenge! Opgeven of info via onder vermelding van je naam en leeftijd. Durven jullie het aan?

 

Boerderij

5. Woensdag 2 maart kun je terecht op de Burmania boerderij in Lekkum voor de  Boerderij beleefdag! Kosten €4,- p.p. inclusief koffie/thee/limonade. Super leuk om de dieren te zien en te beleven hoe het er op een echte boerderij aan toe gaat. 

 

Help Pake en Beppe de vakantie door!

Het is inmiddels een bekend begrip. Ook deze vakantie kunnen de kinderen in veel musea gratis naar binnen op vertoon van een Pake of Beppe. Hieronder twee van die musea, maar er zijn er natuurlijk veel meer!

6. Van 1 t/m 5 maart zijn er elke dag vier gratis workshops in het Fries Museum voor kinderen. Je kunt samenwerken met een echte kunstenaar of een speciaal kwartet maken met voorwerpen uit het Verzetsmuseum. Leren breien zonder breinaalden, een 3D-dier maken, het is allemaal mogelijk. Opgeven kan alleen op de dag zelf in het museum, maar vol is vol dus kom op tijd. Als er genoeg ruimte is, kunnen pakes, beppes, ouders, tantes en anderen ook gezellig meedoen! 

 

 

 

 

7. ‘’Piep Klein’’, is dit jaar het thema in de voorjaarsvakantie in het Fries Landbouwmuseum. Vier dagen lang, van 1 t/m 4 maart, staat het museum bol van de activiteiten: zoals kindertheatervoorstellingen, een speurtocht  naar kleine dingen door het museum, een expositie op kinderkijkhoogte  en een binnenplaats met leuke doe-dingen. Het museum is elke dag open van 10:00 – 17:00 uur. 

 

Industrieel erfgoed

8. IJs en weder dienende brengt Wetterskip Fryslân het ir. D.F. Woudagemaal in de voorjaarsvakantie onder stoom om het bedienende personeel in de praktijk op te leiden. Belangstellenden zijn hierbij van 1 t/m 3 maart tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom! Het Woudagemaal is het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog in functie is. Een unieke kans om het UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken!

 

 

 

Voetbalfans opgelet!

9. Ook zo nieuwsgierig naar waar de trainer zijn wedstrijdbespreking houdt, de kleedkamer van doelman Erwin Mulder en zijn collega’s en heb je altijd al eens in de spelerstunnel van het Abe Lenstra stadion willen staan? Bezoek dan het stadion in de voorjaarsvakantie. Aanmelden kan via de website.

 

Lekker thuis

10. De laatste en misschien wel beste tip………..uitgebreid met elkaar ontbijten! Eerst samen alles klaar maken wat je lekker vindt, dan genieten van het opeten en vervolgens nog lekker lang met z’n allen in de pyjama rondlopen. Niks hoeft, het is vakantie!