Tips van een échte moeder

 

Hieronder kun je lezen hoe één van de moeders uit ons netwerk haar tijd zo plant dat ze kan werken, vier kinderen weet op te voeden en daarbij af en toe ook nog tijd voor zichzelf heeft!


“Moeders en Meer heeft mij gevraagd te vertellen hoe ik nou toch tijd voor mijzelf in plan en van welke dingen ik kan ontspannen. Ik ben moeder van 4 kinderen, waarvan 3 schoolgaand en de combinatie tussen werk en gezin is absoluut pittig en hectisch! Maar gelukkig ben ik goed in plannen en organiseren. En ik moet eerlijk toegeven; hoe ouder de kinderen, hoe zelfstandiger. Maar, meteen ook weer een stuk drukker met speelafspraakjes, sport en muziek.

 

Plannen

Om al die drukte steeds maar weer aan te kunnen, plan ik mijn ontspanning echt in. Zo doe ik af en toe net voordat ik de twee oudste kinderen op bed breng, alvast het bad aan en leg ik een goed boek of een leuk tijdschrift neer. Zodra de twee oudsten uiterlijk om half 8 op bed liggen duik ik het bad in. Ik lees dan lekker mijn boek, maak gebruik van een gezicht- en haarmasker, epileer eventueel mijn wenkbrauwen en als ik zin heb lak ik zelfs mijn nagels. Na het bad plof ik dan languit op de bank met een kop thee en chocolade voor een goede serie. (Die bad momenten plan ik dus stiekem wel zo dat ik zeker weet dat er een leuke serie op tv is).

 

Ochtendwandeling

Eens in de zoveel tijd heb ik het gevoel dat ik meer rust moet pakken en neem ik ’s ochtends het uitlaten van de hond over van mijn man. Even naar buiten terwijl de meeste mensen nog slapen, geeft rust in mijn hoofd en zorgt ervoor dat ik de dag fris en vol goede moed kan beginnen. En ik ben eerlijk; na een paar weken geef ik het weer op en is mijn man weer aan de beurt. Ook vind ik het heerlijk om mijn eindeloze stroom aan ideeën uit te werken op papier en bijvoorbeeld foto’s in te plakken. Ook schrijf ik soms verhalen in de dagboeken van de kinderen voor later.

 

Vriendinnen

Verder geniet ik van een avond met een vriendin; lekker bijkletsen, wijntje drinken en niet al te laat mijn bed weer in. Als ik te laat naar bed ga heb ik daar de hele week naweeën van en ben ik nou niet bepaald een gezellige moeder. Waar ik zeker ook heel erg van geniet en wat we eigenlijk veel te weinig doen is samen een spelletje doen met de kids, een lekkere cake bakken en af en toe met één van de kinderen de stad in. Ook de jongens vinden de stad in gaan heel leuk, maar dan wel alleen het broodnodige halen en een gebakje eten bij de Hema. 

 

Winter

Voor ons bestaat een ontspannen winterse of regenachtige dag er uit dat lekker iedereen thuis is. We doen dan wel allemaal ons eigen ding, de hele kamer ligt vol met speelgoed en eventuele vriendjes kunnen er ook nog wel bij. Gezellig! Maar, soms is het dan ook wel extra lekker als de drie oudste kinderen heerlijk buiten aan het spelen zijn in de speeltuin of op het schoolplein. Ook daar kan ik echt van genieten."

 

Moeders en Meer is benieuwd naar verhalen over hoe jij je als moeder ontspant. Wil jij je ervaring delen? Mail dan naar