Lijkt het jou ook wel wat om straks lekker je kleintje te (laten) masseren?

Is je baby onrustig? Slaapt je baby slecht? Heeft hij of zij last van buikkrampjes? Je baby een massage geven, is de perfecte manier om je kind te laten ontspannen. Maar het is niet alleen lekker ontspannend, de massage helpt ook de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid en stimuleert je baby’s zintuigen. Daarnaast versterkt het ook nog de band tussen jou en je baby. Aanraken is één van de belangrijkste levensbehoeften van zowel kinderen als volwassenen. Babymassage is daarom niet alleen leuk, maar heeft ook een echte meerwaarde voor zowel je kindje als voor jou. Je kan een baby met een goede massage echt ondersteunen in zijn of haar behoeften.

Sommige docenten babymassage bieden ook een cursus aan inclusief de ondersteunende technieken die bijvoorbeeld helpen tegen oorpijn of de pijn van doorkomende tandjes verzachten.

Lijkt het jou wel wat om een keer babymassage te gaan doen, maar weet je niet of je dat in een groep of individueel wilt doen? Het voordeel van de laatste optie is dat er veel rust en ruimte is voor eigen inbreng, vragen en een persoonlijke afstemming op je baby. En vaak is deze cursus ook nog eens te volgen in de eigen omgeving van de baby, wat ook weer voor meer rust kan zorgen. Het voordeel van een groep is natuurlijk dat je leuke andere ouders ontmoet en je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen. Het is dus maar net waar jij je het beste bij op je gemak voelt.