Daar zijn ze weer; de weekendtips. Deze keer voor het weekend van 12 t/m 14 augustus.

Het is moeilijk voor te stellen met de mega buien van vandaag, maar het schijn echter beter weer te worden! En W E E K E N D. Lekker er op uit dus. Wij hebben weer een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet. E N J O Y !


Vrijdag 12 augustus

Jeugdmiddag Rugzakroute en survivalbaan bij It Fryske Gea in Nationaal Park de Alde Feanen. Wel snel opgeven, want dat moet vandaag! 

In het speelbos van Nationaal Park De Alde Feanen beleven kinderen de natuur met al hun zintuigen. Tijdens deze jeugdactiviteit ontdekken ze eerst één van de rugzakroutes naar keuze zoals het Otterpad of Survivalpad. Na de rugzakroute ontvangt een instructeur van Outdoor De Twirre de kinderen en steken we met een bootje over naar het survivaleiland. We slingeren en balanceren over een parcours van touwbanen. Kom jij droog over de 12 meter brede sloot?

Jeugdnatuurmiddag ‘survivalbaan en rugzakroute’ is voor kinderen vanaf 8 jaar. Een ouder of begeleider dient aanwezig te zijn. Vergeet je reservekleding niet! Opgave kan tot een dag voor aanvang tot 15.00 uur via het bezoekerscentrum van It Fryske Gea, tel. (0511) 539 618.

• Feestweek Lemmer. Begonnen op dinsdag, maar still going strong; de feestweek in Lemmer! Met kermis, een slotavond met vuurwerk op zaterdag 13 augustus en dit jaar ook op zondagmiddag muziek op het Schulpen. Genoeg vertier dus om je goed te vermaken.

 

 

Kanonsschoten in Sloten. In het hoogseizoen schiet de stadsschutterij iedere vrijdagavond het kanon van Sloten af op het molenerf van korenmolen De Kaai. Stadsomroeper Pieter Haringsma geeft hierbij uitleg. Oordopjes mee dus!

• SKS Skûtsjesilen op het Starteiland. Hou je van zeilen en spektakel? Dan is het Skûtsjesilen echt iets voor jou! De afsluitende wedstrijd van de SKS competitie is komende zaterdag op het Sneekermeer en je kunt er heerlijk van genieten op het altijd gezellige starteiland. Hijs je kids in een zwemvest en relax!


Zaterdag 13 augustus

Rubberboot race in Sneek. Maak de grachten onveilig met je rubberboot! Om 13:30 uur start de kidsrace voor kinderen tot 14 jaar. Om 15:00 uur kunnen de volwassenen aan de bak. Dat kan alleen maar een gekkenhuis worden!


Zondag 14 augusutus

Inmiddels traditiegetrouw wordt de Sneekweek afgesloten met een concert. Vanaf 16:30 uur ben je welkom met je bootje in de Looxmagracht, of staand op de kades er langs. Een beetje à la het Prinsengrachtconcert in Amsterdam. Picknickmand mee en genieten maar. Het programma begint meteen om 16.30 uur met het orkest van DEBASIC XL. Ook dit jaar weer met medewerking van Jan Tekstra, Mark Riemer en de Friese Frisse Meiden. De muzikale leiding is onder auspiciën van Theo Brouwer. Het orkest van DEBASIC XL bestaat uit zowel amateurs als professionals met strijkers, blazers en een ritmegroep met leden verspreid over de hele provincie en ver daar buiten.

 

En heb je helemaal geen in in al dat gedoe? Dan kun je altijd nog lekker eindeloos genieten van sport en de Olympische spelen gaan kijken!