Wij hingen afgelopen zondag de toerist uit in eigen Zuidwesthoek. En we vonden het heerlijk!

Soms heb je van die dagen dat je even niet zo heel goed weet wat je nu weer eens zult gaan doen. Thuis hangen lijkt ook niet verstandig want; jengelende, luie kids en dus een minder gezellige moeder (Echt? Ja echt!). Deze zondag is het gelukkig goed gelukt om daar aan te ontsnappen.

Eerst de ochtend heel goed besteed met schoonmaken en 's middags er op uit getrokken. Hebben jullie dat trouwens ook, dat je altijd als je schoonmaakt, je je afvraagt waarom schoonmaker/ster zijn zo'n laagbetaalde baan is? Man, wat is dat toch zwaar. Maar goed, dat is een ander onderwerp.


Als eerste togen we naar het bos in Gaasterland. Kids en mezelf zowaar ingesmeerd met muggenspul gingen we goed voorbereid op pad. Zeker de peuter vindt het heerlijk in het bos en die liep dan ook heel goedgemutst helemaal zelf het dassenpad. Moeders achterlatend met een loopfiets om mee te zeulen. Dat dan weer wel. Ondanks de goede voorbereidingen vonden de muggen ons toch wel erg lekker, dus we hebben het bij één rondje gelaten.

 


De volgende bestemming zou Sloten worden. Maar, goed opletten is ook een ding en voor we het wisten waren we in Lemmer. En laten ze daar nou een hele leuk beachclub hebben, waar je heerlijk wat kunt eten en drinken;-) De kids vonden het fantastisch en hebben zich goed vermaakt op het strand. De zon kwam er bij en het was dus gewoon genieten.


Op de terugweg toch nog maar de afslag Sloten gepakt en als echte toeristen een rondje door dit prachtige stadje gemaakt. Wat is Friesland toch mooi lieve mensen!

Wisten jullie trouwens dat in de vakantie elke vrijdagavond om 20:00 uur het kanon bij de molen wordt afgeschoten? Wij gaan kijken!