Weten jullie nog? Die avondvierdaagse. Waar ik een beetje tegen op zag?

 

Nou, we hebben het gered hoor. En om maar meteen de clou van dit verhaal weg te geven; het viel best mee. Wat zeg ik, eigenlijk was het heel leuk! Waar ik eerst best wel blij was dat ik alleen de laatste dag mee kon lopen, vond ik dat achteraf stiekem zelfs best wel jammer. Want, het is gewoon heel gezellig! Die kids lopen wel (in mijn geval dan, kan me voorstellen dat het met net iets jongere exemplaren nog best een uitdaging kan zijn om ze mee te krijgen) en zelf kon ik dus lekker bij kletsen met andere ouders. Gezelluuuuuuuug!

In Sneek is het startpunt elke avond in de veemarkthallen; daar is per school een vak georganiseerd en de omroeper bepaalt steeds welke school er vertrekt. Super goed georganiseerd en het liep allemaal als een zonnetje. Wij moesten redelijk lang wachten, maar uiteindelijk mochten ook wij van start! Een stukje door de stad en al snel met de hele bups over de Waterpoort. Leuk, leuk, leuk!

 

 

Ongeveer op de helft waren er zo waar verzorgingsposten. Georganiseerd per school en dus allemaal met hun eigen proviand. En die verschilde nogal;-) Waar de ene school nog een poging deed om gezond voer te verzorgen, zette de andere shool schaamteloos zakjes chips en limonade neer. Ik zie hier nog een kleine ruimte voor vebetering, maar waarschijnlijk vinden de meeste ouders het al lang best. Ik was ook best blij met m'n kopje thee en dat koekje ging er best in. Dus, oudercommisie, dikke duim om hoog en super bedankt.

De laatste avond voert in Sneek traditiegetrouw langs het Flexa terrein, waar de lopers feestelijk worden onthaald met muziek van de Utlopers. Daar wordt een mens wel echt heel vrolijk van. En van de school kregen de kids ook nog een mooie zonnebloem. Zelf ook gezwicht voor de druk heb ik op dit punt chocolade medailles uitgedeeld, hoe verantwoord;-) Dwars door de stad en de winkelstraat is de hele optocht weer terug gelopen naar de Veemarkthallen, waar de echte medailles werden uitgedeeld. Super trotse kids en ouders, die hier ook nog eens werden getrakteerd op een ijsje.

Klopten mijn angstbeelden van huilende kids en heel veel snoep? Nou, dat eerste zeker niet, iedereen was blij, de sfeer was super en ik heb gewoon een hele leuke avond gehad. Was er veel snoep? Ja dat wel! Vond ik dat erg? Nee, eigenlijk niet. Het was een feestje, we hebben er van genoten en wat mij betreft doen we volgend jaar weer mee. Mijn allereerste avondvierdaagse is goed bevallen.