Weet jij al wat je gaat doen dit weekend?

Het weer lijkt wat minder te worden, maar dat mag uiteraard de pret van weer een lang weekend niet drukken. In onze agenda staan al een aantal leuke tips en we zetten ze natuurlijk met alle liefde nog even voor je op een rijtje.

  • FOODTRUCKFESTIVALS - In Leeuwarden zijn er maar liefst twee dit weekend. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd welke het populairste zal worden en gezien de weersvoorspeliingen wordt dat misschien wel Smûk en Smikkel in de Blokhuispoort.Op beide Pinksterdagen kun je hier genieten van goed eten, heerlijke muziek en smaakvol vintage design. Het tweede festival is het Big Taste Festival, op het Oldehoofsterkerkhof. Dit begint al op vrijdag en gaat door tot en met maandag. Tijd genoeg dus om beide evenementen te vereren met een bezoekje!

 

 

  • O N E • L O C A L • D A Y - Een evenement waarvan wij denken dat je er bij moet zijn! Het wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd, maar alleen al de styling van de poster doet vermoeden dat het een groot succes wordt. De organisatoren omschrijven One Local Day als volgt: 'Een food-, shop- en lifestyle event met als doelgroep het hele gezin!'. En dat zijn wij! Je kunt 's middags op zowel 14 als 15 mei terecht bij Lokaal 55 (ook al zo'n top locatie) om heerlijk te shoppen, te eten en te genieten!

 

 

  • DE DAG VAN HET KASTEEL - Niet in onze agenda, maar ook leuk: op Pinkstermaandag wordt door het hele land de dag van het kasteel gehouden.Het thema is dit jaar Proef het Verleden. Kom een kijkje nemen in de keukens, doe mee met de vossenjacht in de tuin en breng een bezoekje aan de ijskelders. Hoe dekte men de tafel en wie waren er uitgenodigd tijdens een feestelijk diner? In Friesland zijn er drie kastelen of buitenplaatsen die mee doen:- Dekemastate in Jelsum (let op, alleen open op zaterdagmiddag vanaf 13:00 uur), -Fogelsanghstate in Veenklooster en -Martenahuis in Franeker.

 

 

  • FIETSELFSTEDENTOCHT - Op pinkstermaandag vindt weer de jaarlijkse fietselfstedentocht plaats. Al meer dan 100 jaar fietsen op deze dag ongeveer 15.000 deelnemers deze tocht. De route van deze 235 kilometer lange tocht start en finisht in Bolsward. Deelnemers starten in 23 verschillende groepen, 's morgens tussen 05.00 en 08.00 uur in het centrum van Bolsward. WOW, dat zijn best veel fietsters. De sportievelingen onder ons doen natuurlijk zelf mee, maar aanmoedigen langs de route kan ook erg leuk zijn!

 

  • KAMPEREN - Doe net als wij en trek er vol goede moed op uit met je kampeermiddel;-) Kampvuurtje erbij, leuke mensen, een regenjas en dan komt het helemaal goed! Fijn weekend allemaal.