En? Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

Wij gaan in elk geval lekker genieten van het heerlijke weer. En ons daarnaast realiseren dat het heel bijzonder is dat we leven in vrijheid en dus ook vrij zijn om te kiezen wat we vandaag gaan doen. Hoe fijn is dat! De twee activiteiten die nog strijden om onze voorkeur zijn Heechspanning in (uiteraard) Heech en het officiële bevrijdingsfestival op verschilende locaties rond de Prinsentuin in Leeuwarden. 

  • Heechspanning wordt dit jaar al voor de 24ste keer georganiseerd en het nog altijd gratis toegankelijke festival in het centrum van Heeg staat op Hemelvaartsdag 5 mei weer bol van verrassend straattheater, kinderactiviteiten, dans en muziek, terrassen en gezelligheid. Om 13.00 uur zal de swingende pretmuziek van De Putkapel traditiegetrouw de toon zetten en kan het publiek zich een pad banen langs de vele activiteiten.

 


  • Befrijdingsfestival Fryslân wordt gevierd in Leeuwarden en start rond een uur of 1. In de Prinsentuin zijn leuke activiteiten die meer gericht zijn op de kids. Zo is er meteen om 1 uur al een kikker popconcert en de Burmania Scoutinggroep is er met o.a. een kabelbaan, stormbaan en meer. Ben jij er bij?

Voor het uitgebreide programma kijk je hier.