Worden de lente en de zomer dit jaar de seizoenen van de Foodtruckfestivals?

Het lijkt er wel een beetje op. En vinden wij dat erg? Nou nee! Want lekkere dingen eten in de buitenlucht, gezellig met vrienden of je gezin is toch helemaal leuk?

 

  

Alleen al in Leeuwarden waren er voor het komende Pinksterweekend drie evenementen gepland met eten. Eten dat al dan niet uit karretjes wordt geserveerd. Je kon naar Eten op Rolletjes in het Rengerspark, Smûk en Smikkel in de Blokhuispoort en naar het Big Taste Festival op het Oldehoofsterkerkhof. Een beetje overkill misschien en daarom heeft de organsitie van Eten op Rolletjes al bij voorbaat de handdoek in de ring gegooid en het evenement afgelast. Dat vinden wij dan best wel weer een beetje jammer, vooral omdat het Rengerspark wel echt een hele leuke plek is voor zo'n evenement.

Maar goed, even terug naar de kern van dit verhaal. Foodtruckfestivals dus. De volgende vier staan op de agenda, waarvan twee al lekker snel; in het Pinksterweekend:

 

  • Smûk en Smikkel in de Blokhuispoort. Skoft! is het thema van deze 9e editie. Schafttijd zonder op de klok te kijken en eten wat de markt schaft. Laat alles even voor wat het is en neem je lunchtrommel mee om deze bij Smûk en Smikkel tot de rand te vullen met je eigen smakelijke ontdekkingen. 

zondag 15 mei van 10:00 u - 18:00 u ¦ maandag 16 mei van 10:00 u - 18:00 ¦ Blokhuispoort https://www.facebook.com/smukensmikkel

 

 

  • BIG TASTE FESTIVAL Leeuwarden. Vorig jaar al in Sneek, maar dit jaar ook in Leeuwarden. Alles draait om de beste foodtrucks die ter plekke het lekkerste eten voor je bereiden. Ontmoet vrienden en familie onder het genot van een koel drankje en geniet van al die heerlijke foodtrucks met ieder zijn eigen "signature dish". Daarnaast zorgen te gekke bands en groovy dj's voor de muzikale smaakmakers van dit foodtruck festival.

woensdag 13 tot en met maandag 16 mei ¦ Oldehoofsterkerkhof ¦ http://www.bigtastefestival.nl/

 

 

 

  • De Culinaire Verleiding. Bûter, brea, griene tsiis.. en nog veel meer tijdens De Culinaire Verleiding. Geniet van alle verschillende gerechtjes die de foodtrucks te bieden hebben onder het genot van een drankje en live muziek. 

    Naast alle culinaire verrassingen zijn er ook een vintage- en streekmarkt, dus steek jezelf in een nieuw jasje op de vintagemarkt en proef lokale heerlijkheden op de streekmarkt. Verder is er veel live muziek en is er vermaak voor de kleintjes.

    Op 8 t/m 10 juli wordt het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden omgetoverd tot één groot foodparadijs. Met ruim 25 foodtrucks is er voor ieder wat wils. 
    Kom je ook langs?

vrijdag 8 juli tot en met zondag 10 juli ¦ mOldehoofsterkerkhof ¦ http://www.deculinaireverleiding.nl/

 

 

  • BIG TASTE FESTIVAL Sneek. Hetzelfde festival als hierboven in Leeuwarden dus, maar dan in Sneek. En niet in het Pinksterweekend, maar pas in augustus. Vorig jaar een groot succes, ondanks het niet al te beste weer.

vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus ¦ FLEXA terrein aan de Oppenhuizerweg http://www.bigtastefestival.nl/

 

Nog meer leuke festivals bij jou in de buurt? Laat het ons vooral weten!