Yessss, het is weer gelukt om een paar leuke uitjes voor komend weekend te vinden.

 

  • Als eerste kun je naar De opening van het watersportseizoen in Akkrum. Tussen 13 en 17 uur zijn er op zaterdag 16 april diverse activiteiten, proeverijen, een nautische vrijmarkt en presenteren watersport gerelateerde bedrijven zich. Ondersteund door live muziek van Sander Metz. Op de plek waar het zich vooral in het voorjaar, de zomer en het vroege najaar allemaal afspeelt: de haven van Tusken de Marren/De Drijfveer, Jachtwerf Oost en de verenigingshaven van AWS Eendracht [door insiders ‘It Puntsje’ genoemd]. Tussen de verschillende locaties kan er met een pontje gevaren worden. Het Akkrumer Skûtsje ligt afgemeerd en is toegankelijk voor publiek.

 

(foto www.akkrum.net)

  • En ook in Langweer is het feest omdat het watersportseizoen eindelijk weer begint! Dit wordt gevierd met een weekend lang skûtjesilen en zijn er in  een braderie en kermis. Zaterdagavond is er live muziek in meerdere horecagelegenheden. Voor de hardlopers/trimmers/wandelaars wordt er een Skûtje Run georganiseerd. De te lopen afstanden zijn 5 en 10 km. Ook is er dit jaar een Ranja/kidsrun speciaal voor de jeugd.

    Zondag 17 april na afloop van de wedstrijden is de prijsuitreiking in Het Wapen van Langweer. En de gehele dag markt op zondag 17 april.

 

  • De derde activiteit die wij voor je vonden is een fijne streekmarkt in Appelscha. De markten op de Boerestreek in Appelscha trekken iedere keer weer veel bezoekers. Iedere markt zijn er vele kooplui aanwezig, om hun waar aan de man te brengen. Zij komen uit de omgeving en ver daar buiten. Velen zijn hier al bekend met de schitterende omgeving en de gezellige horeca. Voor gezellige terrassen en een hapje en een drankje kun je altijd goed terecht aan de Boerestreek. Kom en beleef de Boerestreekmarkt opzondag 17 april van 11:00 tot 17:00 uur!

 

  • Misschien wel de leukste activiteit is niet in Friesland, maar net daarbuiten, in de buurt van Lelystad. Het is namelijk open dag bij Swifterkamp. Op een schitterende locatie in Natuurpark Lelystad bevindt zich een klein dorpje genaamd Swifterkamp. Het dorp, momenteel twee boerderijen, een jager-verzamelaarhut en drie bijgebouwen groot, ademt de sfeer uit van lang vervlogen tijden. Ga eens terug in de tijd, naar de jagers-verzamelaars en de eerste boeren. Tijdens deze Open Dag is dat mogelijk! Zie hoe de mensen uit de steentijd hun eten bereiden en hoe ze van vuursteen gereedschappen maakten. Maar je kunt ook zelf een broodje bakken boven het kampvuur. Een dag vol activiteiten en demonstraties. 

    De entree is gratis, parkeren kan op de parkeerplaats van Natuurpark Lelystad (3 euro per dag).

 

 

(foto: facebookpagina Swifterkamp)