M e M talk ¦ 5 hele leuke tips voor het komende weekend met heerlijk weer!

 

De weersverwachting voor het komende weekend is zo super lekker dat we het niet konden laten om weer wat leuke uitjes voor jullie bij elkaar te zoeken. Hieronder vind je 5 tips.

1. Opschoondag Lauwersmeer. Doe mee aan de grote schoonmaakactie van Staatsbosbeheer in Nationaal Park Lauwersmeer. Voor deze klus zijn vele handen nodig, dus we kunnen de jouwe goed gebruiken! Bij aankomst staat koffie en thee met koek voor je klaar, en je sluit af met een welverdiende kop soep. Natuurlijk zijn de juiste materialen aanwezig om plezierig en veilig te kunnen werken. Trek vooral laarzen aan!

Zondag 13 maart - 9:00 tot 15:30 - Toegang gratis - Vanaf 12 jaar - Aanmelden bij boswachter Rinus de Jong M 06-51230923 of via  -Activiteitencentrum De Bosschuur, De Rug 1, 9976 VTLauwersoog -

 

2. Lentebierenvestival. In maart begint de lente: het meest veelzijdige bierseizoen. Bij fris weer smaakt een Qua Drupel of Tripel nog prima, op de eerste zonnige terrasdagen is er niets lekkerder dan een blonde, IPA of Weizen! Tijdens het altijd gezellige Noordelijke Lentebierenfestival in De Harmonie laten Friese brouwers u de nieuwste en mooiste bieren proeven. 

Zaterdag 12 maart - 14:00 uur - Rabobank zaal - € 5,00 
 
 

3. Voorjaarskermis Sneek. Gezellig voorjaarskermis op het Martiniplein in Sneek, met diverse kermisattracties voor jong en oud! Een deel van de opbrengst van de voorjaarskermis wordt gebruikt om andere gratis publieksevenementen in Sneek te organiseren. Op zondag komt er een clown om de kleintjes te vermaken. Op beide zondagen is het familiedag met speciale kortingen. Op woensdag is er de Eurodag.

12 t/m 20 maart - 13:00 tot 23:00 uur

 

 

4. Kinderboerderij. Nog niet alle kinderboerderijen zijn open, maar de Naturij in Drachten zeker wel! De Naturij is het leukste dagje uit voor kinderen van 0 t/m 12 jaar! Weer of geen weer? Bij De Naturij kun je ook lekker binnen spelen! Het is een uniek natuur- en recreactiegebied van maar liefst 7 ha. groot aan de rand van Drachten en eenvoudig te bereiken via de A7 Heerenveen-Groningen.

Elke dag open van 9:00 tot 18:00 uur - kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen € 4,50 - Oude Slingeweg 4, 9204 WS  Drachten

 

5. RugzakroutesIn Nationaal Park De Alde Feanen zijn voor elke leeftijd rugzakroutes uitgezet. De kinderen krijgen een rugzak met onderzoeksmateriaal mee. Onder begeleiding van een ouder ervaren ze het laagveenmoeras en de dieren die er leven aan de hand van doe-opdrachten. Leuk en leerzaam! 

Voor leden van It Fryske Gea € 2 ,- per kind, niet-leden betalen € 2,50,-. - Bezoekerscentrum De Alde Feanen, Koaidyk 8a, 9264 TP Earnewâld

Ook in het Ketliker Skar bij Heerenveen zijn door It Fryske Gea rugzakroutes uitgezet.